julen

Då har man firat jul.. vem vann pulkatävlingen? Jag och Marie såklart, lite mer fart och vi hade fan hamnat nere vid bäcken. Men vi hamnade på kullen vid mötesplatsen. Julen är det bästa jag vet, för man umgås med dem bästa och maten är grym! Tacka vet jag svensk mat!

Allting har väl varit extra mysigt eftersom att jag varit borta i tre månader..
Gå ut på juldagen var också jätteskoj för man träffar ju alltid så mycket folk.

Igår var det middag hos farmor, trerätters och jag åt tills jag fick ont. Det är klart att man går upp i vikt under julen, men det får man ta tag i sen. Man måste ju äta upp allt, och än finns det rester och julgodis så det räcker och blir över..

Är så himla glad att jag träffat mina vänner nu, fan va jag gillar er alltså!! Jag har gjort ett bra val känner jag, att komma hem menar jag. Sen får man se vad nästa äventyr blir.. men just nu ska jag bara slappa och vara glad att jag har det jag har..

Pusshej /Cattis

Dan före dopparedagen

Är så förbannad för att jag fortfarande är sjuk, fast jag har ingen feber så det är tecken på förbättring.

Igår var det kalas på smålandsgatan för det fanns en liten tjej som fyllde 5 år på tisdag kl 1! Så himla skoj att träffa alla igen, särskilt de små flickorna. Fast dem är inte så små längre om man tänker efter..

Är så himla glad att jag är hemma, det går inte att beskriva med ord hur skönt det är att slippa den hemska lägenheten. Hemma är rena rama lyxen om man jämför!

Idag är det fullt upp.. Klippa mig, sjukhuset, hämta gran, klä gran, göra marsipangodisar mm! MYSPYS

Jag älskar julen!!

GOD JUL!!!    /ICH

Imorgon är det den 21a

Allting bara släppte, så nu är jag förkyld och har ont i halsen... igen! Immunförsvar -0 !
Men det hindrade inte Cattis från att gå ut och röja på Opium i fredags, dricka öl och kolla på fotboll igår, gå på bio och gå och lägga sig kl 2. När ska jag lära mig att sömn är viktigt och att alkohol inte gör en frisk?

Jag trodde ju inte att det här skulle bli min sista helg i Barcelona på jag vet inte hur länge, tillbaka till playan ska jag. Är himla glad för den här tiden, erfarenheter är alltid bra. Man lär sig att uppskatta det man har!

Låter inte det här roligt så säg... Ses imorrn!! haha

tjolahopp /ICH

häng med i svängen

Man kan nog säga att denna vecka har varit kaotisk!
Man kommer liksom till en punkt då man inte kan hålla inne vissa saker.. Så jag sprack!
Talade om precis vad jag tyckte, om hur jag tycker det ska vara med vissa saker och vissa saker jag inte tänker göra (ni kan nog gissa vad jag menar), jag sa till och med att hon skämmer bort ungen och att det bara kommer bli jobbigare. Det skulle jag aldrig ha sagt!

I förrgår förklarades det krig på calle sant miquel.. Jag vet att jag har lätt för att ta åt mig av saker, och det hatar jag. För vissa saker borde jag kanske ignorera.. Jag fick höra att det inte faller naturligt för mig med Mitya, jag har inte bra hand med barn och ser detta som ett jobb! (300 spänn i veckan ser inte jag som ett jobb iaf)

För att göra en lång historia kort... Jag kommer hem och åker inte tillbaka till denna familj.
Jag tycker om dem och de får gärna komma till Sverige och hälsa på. Men att ta hand om hennes son och inte få ha mina regler, då kan hon göra detta själv!

Bortskämda snorungar är ändå inget för mig.

/ICH

chock

Idag har internet varit ur funktion av nån anledning..
Jag har varit inne i stan, gymmat, bubblat och bastat. Såklart hann jag med en starbucks caramel machiato också!

När jag kommer gåendes på gatan här i el masnou så kollapsar en tant två meter framför mig, hon rycker liksom men tittar inte. Jag startar paniken!! Jag kutar fram och tänker genast, ring 112.. Men faan, det används ju inte i spanien. Springer över gatan och ropar på bilmekanikerna, på svenska! (confused och chockad) Sen kommer det fler människor dit och ambulansen var påväg. Då var jag sen att hämta Mitya på skolan, så jag sprang. När jag kom tillbaka bar ambulansen in henne i bilen.
Hoppas det gick bra!

Ikväll är jag arg på E för att hon var arg när hon kom hem. Jag gick runt med gasgrejen som sprider värme i lägenheten. Tänkte bara hjälpa den lite genom att gå runt med den i alla rum. Mitya satt just då och kollade på ett barnprogram och jag råkade stå med gasgrejen mot mitt rum. Då tror hon att jag vill ha all värme själv och låter Mitya sitta och frysa och bara kolla på barnprogram. Dummheter! Jag sa bara att "du vet ingenting om vad vi gör".. Sen har hon inte pratat med mig nå mer. Like I care just nu.  Not!

5 dagar kvar tills jag åker till härliga härjedalen! =)

Puss och gonatt /ICH


Joodå, det finns positiva saker också, men inte just nu!

Jag ljög... det fanns visst saker som kan få mig på dåligt humör.

Skrev ett mail och talade om hur jag kände.. skulle kunna lägga ut det på bloggen men då blir jag inte långvarig här skulle jag tro. Vi hinner ju knappt prata med varandra själva.

Glöm att du ska få nåt annat än den snacks jag redan gjort i ordning (fast det var jag tvungen att ändra)
Glöm att jag tänker tvätta din kropp när du kan smörja in den själv, det är ju kul när man är barn (slutade med att det inte blev någon tvättning alls, det skulle bli sängen direkt. Men sen kom ju E och då blev det jag som var boven, don´t push It fick jag till svar)
Glöm att jag ska säga det är okej att du kissar och bajar i byxorna (E tycker det är okej)
Glöm att jag ska klä på dig kläderna, jag kan hjälpa dig med strumpor eller en krånglig tröja. (gråter alltid när E fortfarande är hemma)
Glöm att jag tänker mata dig när du kan äta själv...

Glöm glöm glöm... jag kan hålla på i en evighet.
Det finns väldigt många positiva saker också som jag inte alltför ofta skriver här. =)
Men det är skönt att skriva av sig när man är arg.

Hoppas jag inte åker på däng på grund av mitt mail, men det står jag för!

//ICH

det blir aldrig som man tänkt sig

Lördagen blev inte som jag tänkt mig..
Satt på sugarbar och tog nån öl. Sen skulle vi (jag, Johan och Nils) på Opium som planerat och som jag längtat till, hittade till och med ett free pass som låg så lägligt tappat på backen. När vi kommer till vakten så frågar han hur många vi är. Jag sa 3 och han tittade på oss från topp till tå... Varav en av oss hade sneakers på sig (inte jag eller Johan) så vi kom inte in! Det blev catwalk istället där jag dansade med främlingar hela kvällen och till slut blev lämnad själv, inte så kul...
Nästa helg vet jag vad jag ska göra iaf!

Idag är det bara sju dagar kvar tills jag kommer hem.. wihooo! INGET kan få mig på dåligt humör den här veckan!

Har köpt kanelte som jag dricker för att det smakar jul, är konstant kissnödig kan jag säga..

Måste börja packa snart, har aldrig sett så mycket fram emot det..
Pusshej /ICH


hatt

Igår träffade jag Tove... hade planerat att bjuda henne på middag på hard rock café eftersom hon inte fick nåt när hon fyllde år. Först satt vi på en pub och tog en öl, samtalsämnen bara rann ur oss. När vi klampa in på hard rock  så var det 30 min kö. Vi var hungriga som vargar så det blev mcdonalds istället.. skaplig skillnad, jag vet. Men Tove ville äta där och det gjorde inte mig nåt. 
När vi hade ätit så drog Tove upp jackan så den fastnade i tröjan, killarna i bordet bredvid försökte hjälpa henne med dragkedjan men det gick inte. Det slutade med att starka Cattis slet sönder tröjan.. Ooops!
Efter det satte vi oss på en annan pub och tog en till öl. Men sen gick mitt tåg runt 11, då träffade jag på Cora och Fanny. Jag slapp gå uppför monsterbackarna när vi kom till El masnou, Coras vän skjutsade mig ända fram till dörrn. Tack!

Idag däremot, vad händer? Shopping? Jacuzzi? Utgång? Får se vad dagen har att ge..




Det här är den roligaste karln jag nånsin sett! haha motvind..




Jag och hatten.

Ha en fortsatt trevlig helg.. puss /ICH

"julgranen"

Min största mardröm är att jag blir magsjuk eller nåt lagom tills jag kommer hem.. det vore nog det värsta, att inte kunna äta allt som jag längtar så mycket efter.. 10 dagar kvar... Tjooohoooo! Vill hem och få nya krafter av dem bästa!

Mina planer för dagen sprack, dels spanska som vi skulle ha som ett undantag idag för att ta igen en dag som vi missade. Jag är nämligen barnvakt åt Mitya till 4. Jättefint väder är det också, men vi har bara varit ute i en timme. Sen vill han bara vara inne! Men jag förstår eftersom han är hängig och är lös i magen.

En helt vanlig tandkrämstub har för mig räckt i 77 dagar, coolt va? Eller har jag lite att göra kanske?! =)

Hur som haver så kommer det en bild på "granen"... he   he


This is as good as it´s gonna get


/ICH

10e dec

Redan torsdag, är himla glad för det. Idag mår jag bra, inge ont i magen alls.

Innan artshowen igår så hann jag med lite shopping, är även klar med alla julklappar. Jag har köpt små julklappar i år för att de ska få plats i resväskan hem. Johan ska till och med få hjälpa mig med packningen för jag har så mycket grejor. =)
Det blev mycket pussande på kinder igår vid utställningen, man blev presenterad för alla. Jag är inte så duktig på det där. Ibland räcker jag fram en pinsam hand då den andra inte vet vad den ska göra. Eller så vet jag inte vilken kind man börjar med så det blir liksom en krock i pannan.

Jag viftar efter taxi lite då och då när jag inte hittar dit jag ska eller gått vilse på något vis, har inte börjat skrika "TAXI" som de gör i filmer. Har alltid tänkt att dem ändå inte hör. Fast jag kom på att alla som kör här har ju rutorna nere, så om jag skulle få för mig att jag vill skrika så är det okej. Men det kommer aldrig hända..
Igår skulle jag hitta till en bar och möta upp Emma och två till, men jag gick fel såklart. Hoppade in i en taxi och han körde mig 30 meter för sen var vi framme. Hehe, varsegod här har du 1 euro, behåll växeln!

/ICH

9e dec

Jag hatar att jag har ont i magen, ligger sömnlös på nätterna så jag är helt slut på dagarna.

Tänkte åka in till stan, det finns en jacuzzi och en bastu som väntar på mig iaf.. det vore inte helt fel med lite relax.

Ikväll ska jag följa med Emma på en artshow, det är främmande för mig så det kan bli spännande.

/ICH




Parc Guell

Det är typ som en söndag idag, ingen aning om varför. En underbar dag har det varit (är fortfarande) så vi passade på att åka till Parc Guell. Hur jäkla vackert som helst, jag förstår varför de som bor här säger att Parc Guell är en av de saker man måste åka till.

Någonting är knas med min, Emma och Mityas mage. I förrgår kunde inte Emma äta nåt, igår spydde Mitya och idag är det min tur. Fast det gör bara ont, jag spyr inte som tur är. Ni vet kanske att saker brukar komma ut genom min näsa, och spya är starka grejor! Fräsch jag känner mig när jag berättar det där förresten..

Imorrn tror jag att det blir en heldag inne i stan.. kan inte hålla mig ifrån affärerna nå mer! =)




Dekorerade Mitya som julgran innan blomman blev utvald!




Parc Guell, Emma, Mitya, Diana and Corinne




Me mucho gusto







Man kunde se hela Barcelona från toppen, lovely.


/ICH

julparty

Har varit hemma med Mitya hela dagen idag, det är ingen skola varken idag eller imorrn. Fast imorrn är jag ledig för Emma är ledig från jobbet. Har varit en lugn men bra dag, jag har gått med ett leende på läpparna fast jag vet inte varför. Eller jo jag kan ju faktiskt gissa.. jag vet innerst inne att det inte är så värst långt kvar tills jag åker hem en tur..

Tjejerna från usa som är här och hälsar på är supersnälla, så det är bara roligt att det är folk omkring. Deras största passion är mat så dem spenderar mycket tid i köket. Ikväll ska vi ha party med middag och vin. Några kompisar till emma kommer och hälsar på också. Vi har dekorerat en blomma som gran idag, det kostade för mycket med en riktig gran. Hade det varit enkelt så hade dem fått en gran från Risbrunn..

Nu blir det julmusik och ett glas vin för min del. Maten kommer innehålla oliver, så jag tror inte jag kan äta så mycket. Jag ska iaf bjuda på pepparkakor.. =)




Inne i stan ser julbeslysningarna ut såhär. Detta är inte huvudgatan, proppat med folk en helt vanlig kväll.




Utanför el corte ingles




En kvällssminkning

/ICH


Dans

Näe, inte bakis idag... trött bara eftersom att man är ute till efter 5 på morgonen.
Jag, Fanny och Coraline åt tapas på ett billigt ställe, men det jag åt var inte så gott för det smakade bara potatis. Sen träffade vi Laura (en belgisk tjej som bott här 2,5 år) och hennes 7 kompisar. Vi satt på en liten bar och tog någon öl. Sen var klockan helt plötsligt 1 och då åkte vi till Catwalk och mötte upp Johan och Nils. 2 stora dansgolv fanns det där och vi shejka nog tre timmar i streck. Det var hyffsad musik, men nästa gång ska jag bara på Opium för där har jag hört att det är ännu bättre musik. Så det blir kanske nästa helgs mission!

Nu blir det Mc donalds och Narnia!
Pusshej /ICH


Going out

Idag skippar jag gymmet med gott samvete, har faktiskt tränat 5 dagar den här veckan och man måste ha vilodagar. Det är nu jag börjar känna skillnad i kroppen, att jag orkar mycket mer osv. Ser ingen skillnad än men det tar ett tag och tålamod måste jag ha..

Lördag idag, vaknade halv 12.. Min första dag i veckan då jag slipper kliva upp kl 07.00. Ska ut med Coraline och Fanny ikväll. Sen blir det nog fler som hakar på så det blir nog skoj. Vill ut och röra mig på dansgolvet..
Jag har märkt att jag blir ganska dryg när jag druckit en öl för mycket, och arg om någon nämner det senare. Jag upprepar saker mer än en gång om man säger så. Faan, ska sluta med det.

Emma ska ha två vänner från usa som kommer hit ikväll, det kommer vara proppfullt i lägenheten i ca fem dagar framöver. Jag bara tänker på att det knappt går att vara två i köket. Äh, det går nog bra, jag gillar att ha folk omkring mig.

Undrar vad alla ni gör där hemma, saknar er!

Pusshej /ICH

Det susar i säven...

Eller stormar i Masnou.. Hör en konstant susning i lägenheten eftersom den inte är så tät. Har sprungit efter hinkar åt nån stackars målare som blåst ut på vägen (hinkarna alltså, inte målaren). Mitya tog sig knappt framåt i motvind så jag fick hålla han i armen.

Jag har sett ett program av julkalendern, vet inte alls vad jag ska tycka, jag är bara knäckt.

Jag har tre dagar i rad gått omkring med bajspåsar. Men vi har väl ingen hund?? Nej, men vi har en pojke som tycker om att skita på sig. Och jag blir förbannad, men inte E för hon tycker att olyckor kan hända. Men hallå, han är lat och orkar inte gå på toa. Så när han kommer från skolan får jag en bajspåse av lärarna och han har bytt alla sina kläder. Jag tycker det är pinsamt, ingen annan kommer ut med bajspåsar. Igår när E kom hem fick han kika på barnprogram, han sitter på datastolen och gör både nummer 1 och nummer 2.. På stolen!! Nästa gång det händer med mig så blir han straffad på nåt vis. Inget barnprogram kanske, eller ingen efterrätt.. Nåt ska jag nog hitta på. Har jag fel? Eller hur ska jag göra?



Tshirt från springfield som jag fått av Emma.

Ha en toppen fredag, puss /ICH

Det finns folk...

Det har varit total kaos med alla tunnelbanor idag. Det började med att jag skulle åka till spanska kursen. Och Catrin Hjorth brukar alltid vara ute i tid ifall jag skulle vilja göra nåt annat innan, förutom idag såklart.
När vi kom till en viss station så babblades det i mikrofonen, jag fatta noll och dem flesta klev av. Jag satt kvar och hoppades på det bästa. Men vi hamna långt bort för tåget bytte riktning. Jag frågade folk om de prata engelska, men alla sa nej. De få ord jag fick ur mig var "Que renfe es aqui?" Som översätts så utmärkt som "Vad tåg är här" Bra spanska där ärthjärna! Vi hamnade på någon tågstation far away och jag klev av och såg vilsen ut. Då kom italienaren Massimo och sa "Do you need any help, you look a bit lost" Haha.. Han följde mig hela vägen till placa Cataluna och jag blev bara lite sen. Tack främling!

Efter gymmet och bastun förtjänade jag en caramel machiato från starbucks, yummie!

På väg hem var det fortfarande kaos i underjords trafiken, alla tavlor var helt svart och det stod ingenting på nåt tåg vart de skulle. Jag hoppade av och på några stycken innan det blev rätt.. Det är inte lätt när det är svårt.



Tshirt från springfield... tackar!

/ICH

äre kycklingen som gört?

Efter middagen igår, kyckling och älgpasta fick jag magkramper. Och det höll på hela natten och det håller i ännu. Vet dock inte om det är från maten men nånting konstigt är det. Kan inte sitta still, måste göra nåt för att försöka glömma bort att jag har ont.

På spanska kursen så går det en tjej som är 31 år och lärare i engelska. Hon är från norra england och undrade hur länge jag hade bott i England. Jojjomensan, hon tyckte min accent var så himla bra så hon trodde jag bott där. Det var en snäll komplimang tycker jag. Vet bara inte vart jag fått min accent ifrån... För jag har ju inte bott där..

Nu ska jag kila in till stan, måste göra nåt.. men icke gå i fler affärer på ett tag, hejdare rejdar!
Det blir ett pass på gymmet, om min stackars mage klarar av det.

Ha en bra dag, ska inte tänka på vad det är för dag idag för då kanske tiden går snabbare!

Pusshej /ICH


1a dec, ska jag eller ska jag inte?

Det har varit en bra dag idag, dock väldigt kallt. Det var 10 grader kl 09.00. Under dagen runt 16 grader, håller på att frysa ihjäl nu.. Man blir som bortskämd när man är van vid fint väder. På gymmet blev jag så himla brydd över en karl. Han var flintskallig, skit lång och världens största överarmar och axelparti. Han gick som om han aldrig hade stretchat i hela sitt liv, liksom vankade fram. Men han hade nog aldrig tränat sina ben någon gång i sitt liv för dem var pinnsmal. Ni kan ju tänka er hur det såg ut.

Jag och Mitya har varit i en lekpark och sen kollade vi på ett knattelag (ca 6årsåldern) i fotboll, dem sprang omkring i en stor klunga på planen. Alla ville ha boll och sket fullständigt i att dem var ett lag, dem kriga man mot man. Tränaren var skapligt hes, då menar jag över strecket i Hasse hes! Det var bara för roligt att se.

Till min julkalender, jag är ju inte klar. Men jag funderar ändå på att dela med mig av hur långt jag kommit. Äh, jag vet inte.........


 
Mina high (really high) heals. Vet inte vad jag gett mig in på, men fina är dem.



Dem franska damerna.



Go Barca Go Barca



Mituu snodde min mössa

RSS 2.0