Arg som ett askmoln!

Det ar ingen som informerar mig om nar Mitya har fotboll, inte nar han ska ha med sig en extra lada med snacks, inte nar han ska ha med sig extra klader till skolan och inte heller nar det hander nagot sarskilt som man vill va en del av..! Jag blir sa arg for jag kanner mig bara som en dum svensk. Och jag undrar om alla pa skolan ser mig som en san ocksa!? Sen har jag akt in i allt med E och I, som jag verkligen inte vill ha nagot med att gora. De borjar till och med hitta pa saker. Som ex att lararen hade sagt till mig att M borde varit hemma en dag da han hade hosta. Men det ar ingen som pratat med mig. Och hade nagon pratat med mig och jag inte forstatt sa hade jag genast ringt E sa hon fick prata med dem! Det blev pahittat bara for att I skulle fa ha mer tid med M igar, sa han behovde inte ga i skolan.
Lagg inte over sadant har pa mig, ta hand om era egna javla problem!

E var irriterad i morse... fick mig pa daligt humor. M gar bakom E hela tiden nar hon ar hemma, klart han gor det pa morgonen ocksa, om hon inte satter igang nagot barnprogram pa datan som ar det basta han vet. Men sa sager hon till mig att han inte far titta sa mycket pa tv och att jag inte klev upp tidigt nog. Jag fixar allt at honom pa morgonen, spelar ingen roll hur tidigt jag kliver upp sa springer han fortfarande bakom henne, det enda ar att hon blir irriterad pa att han ar en liten pain in the butt. Men newsflash, vems fel ar det!?! Borja med att ge ungen ett eget rum och lagg han tidigare pa kvallarna sa kanske du far lite gjort!
Igar gick jag och la mig halv 11, da var M fortfarande uppe och sprang efter E och vantade pa att hon ocksa skulle ga och lagga sig. Accepterar hon sant sa far hon skylla sig sjalv.

Forsta min frustration!! Tips pa vad ni skulle gjort?

Det enda positiva just nu ar att M borjar fa respekt for mig, han kladde pa sig sjalv i dag. (en strumpa fick jag gora) Jag ger han bara onda ogat nar han kastar nagot i vaggen eller golvet sa kommer han pa sig sjalv och plockar upp det. (aldrig hant forut) Sa jag kanner viss framsteg, tror han kan skilja pa att vissa saker galler nar han ar med mig.

Ikvall ska jag vara med Tove, far se vad vi hittar pa for tok!
Trevlig helg och happy halloween!
/ICH



Popcorn

Nu borjar dem ga mig pa nerverna de dar datagubbarna... Dem fick den delen dem behovde, men sa kom dem pa att de maste ha en till del som dem vantar pa. NAR KOMMER JAG FA MIN DATA? Min gissning ar om tva veckor... hoppas verkligen att jag har fel!

Igar var jag och Johan pa bio, forst promenerade vi valdigt mycket i onodan for att hitta dit. (ett stort kopcenter med typ allt) Men nar vi kom fram kravdes en ol! Och det var en utav de basta olen jag druckit. Murphys irish red beer hette den, saklart pa en irlandsk pub. =) Vi sag flickan som lekte med elden, grymt bra film, ra som tusan och holl pa att skramma livet ur mig en sekvens dar.. Och biografen visar originalen (spraket) pa filmerna sa det var inte sista gangen jag gick dit. Popcorn saklart, inte sa lite heller men det ar tillatet nar man ar pa bio. Vi bestallde typ en jumbo duo meny, jag vek av skratt... vart fan skulle den dar Cocacolan ta vagen med mig? Drack inte ens en femtedel.

Jag borjar kunna fa ihop lite meningar nu.. spanskan alltsa. Men forstar mig inte pa alla bojningar. Jag kan knappt allt i svenskan eller engelskan. =)

Imorgon ar jag ledig hela dagen och hela kvallen.. tror det blir en shoppingrunda/julklappsletande for mig sjalv eftersom de jag kanner jobbar eller gar i skola. Familjen har inte talat om vad de vill ha i julklapp?! Men det blir nagot inte sa stort eftersom det ska fa plats i resvaskan hem, jag hade ju redan 6 kilo i overvikt nar jag kom.

/ICH

osams pa morgonkvisten

Jag blir tjurig som en asna nar jag och M ar osams. I morse vagrade han gora allt. Ville inte ata frukost, ville inte kla pa sig, ville inte borsta tanderna, ville inte kamma haret.. ja allt! Daremot ville han ha tuggummi, ville se pa film, ville rita och allt annat utom det jag sa. Sen slutade han prata med mig.. Inte ett ord jag fick till svar. Jag stangde av datan, han borja storgrata. Jag pratade med honom igar att vi maste hjalpa varandra och att han maste vara en stor pojke. Han gick med pa att ta pa en strumpa om jag tog pa den andra. Han gav upp efter halva foten, jag sa att jag inte skulle ratta till det. Sa nu har han en knovlig strumpa i skon till skolan. Ingen bra borjan pa varan overrenskommelse. Men jag tanker inte vara hans slav liksom, han ar stor nog att gora manga saker sjalv. Han maste forsta, som jag forklarade igar, att nar han ar med mig sa galler andra regler. Ar man med mig kan man inte vara lat!

Ikvall ska jag pa bio, har hittat ett stalle dar de visar engelska filmer fast med spansk text.

Nu ar det klart, mor och far har bokat min resa. Den 21 dec kommer jag hem och aker tillbaka 6 jan. Tjihooo!

Jag har fatt en spansk telefon av Emma, hennes gamla fast ett nytt kort. Sa jag kan halla kontakten med Emma och de jag kanner har. Sa slipper jag ha med mig min svenska telefon nar jag gar ut ifall jag blir ranad.

Definir och describir.. nagon som kan forklara skillnaden?

/ICH

Warm!

Har sager dem att det ar inte fragan OM du blir ranad, utan NAR. Tror ni jag haller i min vaska lite hart eller? Men kommer det nagon med kniv sa spelar det ingen roll hur hart jag haller vaskan, kanske mer hur fort jag springer om jag har chansen att komma undan. Eller sa sager man varsegod!

Spanska kursen.. Ja vad sager man? sluta prata sa fort karljavel! =) Det ar roligt saklart, men frustrerande nar man inte forstar vissa saker. Alla dessa bojningar far jag panik pa..

Har suttit pa starbucks med johan, forjakla gott dar alltsa. Kung att de ska oppna i sverige ocksa..
Det som lockar mig till ett cafe ar nog mysfaktorn, ser jag en mysig fotolj sa gar jag in direkt!

Shopping shopping, har skaffat mig ett par boots typ, svarta eftersom att det funkar till allt. Lite trakigt ibland, men jag tanker praktiskt. En bred klack blev det for att dem inte gar sonder sa latt, och svart for att de inte blir sa skitig.

Min nya favorit affar heter "Pull and bear". Klart min stil nar det galler klader. Vet nagra vanner som skulle alska den affaren.

Nu ska jag prova mina skor, igen! Sen hamta Mitya...
/ICH

Scary

Kanner mig snorigare och mer ont i huvvet idag... Vad eeee detta? Igar var det superfint vader, typ 28 grader. Idag ar det mulet, kommer sakert regna men hur varmt som helst. Det gar lite upp och ner!

Idag var E sen till jobbet for hon kunde inte hitta sina nycklar. Hon letade verkligen overallt. Jag tankte bara, den sitter sakert pa utsidan dorren. Till slut var jag tvungen att kolla och mycket riktigt sa satt dem dar (nycklarna till dorren, jobbet  och bilen) och har gjort hela natten. Hon har noll koll, haha.. Men det ar bra det, for da kanner jag mig som varldens mest ordnings sammaste manniska.

Igar gjorde vi en halloween squashpumpa. M ritade vart E skulle karva ur. Sa nu har jag en superduper laskig lysande squashpumpa pa min ballkong som skrammer alla som gar forbi. (Mityas egna ord) Ett crazyeye har den ocksa. =)
Under tiden de karvade skulle jag vara duktig och byta glodlampa i taket, for vi satt inne pa toan. Sa det ar valdigt daligt med lyse har. Iaf, jag tvattde taklampan och skruvade i glodlampan. Klev ner och sa, titta vad bra vi ser nu... PANG sa sprangs lampan och hela huset slocknade. Och da menar jag hela tio vaningars huset. Oops! Emma skratta, Mitya blev radd, jag hoppade saklart till tva meter och ska aldrig mera byta en glodlampa!!!

Nu blir det ett halvt ryck till att diska och tvatta.. Men sen maste det faktiskt bli rygglage och en kopp te..
Om jag anda vore hemma nu alltsa.. ! =)

/ICH

forkyld

Min rost ar fortfarande borta, det gick inte bra alls att lasa saga for M igar. Men han somnade ganska snabbt for han var uppe sent. Han ropade mitt namn kl 3 pa natten, ville bara jag skulle folja med och lagga honom. Han ar inte van att sova sjalv namligen.

Idag ar det en trakig sondag igen.. Ska forsoka komma pa nanting roligt till Halloween. Och det jag tycker ar mest roligt ar saklart sminket. Ska gora nagot i guld tankte jag. E ska sy en spiderman kostym at M for det ar hans stora idol! Sa vi far se hur det blir..

Kommer jag vara forkyld storre delen jag ar har? Jag har ju inte det basta immunforsvaret.. Och M har nastan alltid nanting, oftast en hemsk hosta. En nysning i ansiktet sa ar det kort for mig! =) Det gar tydligen loss pa skolan ocksa, yaiks!

/ICH

Tapas

Okej, nu ar jag nastan forbannad pa datanordarna som skulle fixa min data. Jag tror dem bara ar lat. Nu sa dem att de vantade pa nagon del som skulle komma. Sa nu far jag vanta till mitten pa nasta vecka nan gang... Grrr!

Blond har jag blivit idag ocksa, det blev en hoppsan hos frisoren eftersom vi inte forstar varann! Nae, det var den noggrannaste frisoren jag varit hos ever och jag ar hur nojd som helst!

Igar at jag, Tove och Johan (sen kom Nils och joina) pa ett jattemysigt tapas stalle, har dock glomt vad det hette med mitt daliga minne. Det jobbade en kille dar som hade jobbat i norge.. han visade allt som jag kunde ata och vilket det var olivolja i. Jag kunde bara ata kallskuret men det rackte gott och val. Han varnade och sa att vi verkligen skulle ha vaskorna i knat (verkligen inte pa bordet framfor oss) och halv som halvt halla i dem hela tiden. Folk har tydligen ett sjukt beroende av att stjala har! Sen gick vi till en bar fulllt med svenskar mest faktiskt, traffade nagra och drog vidare till Bulevard club (something something). Intrade och hog standard pa det stallet, galet mix med folk, hyfsad musik och dyra drinkar. Jag hade till och med ett battle pa dansgolvet dar ett tag med en kille, tyckte jag var jattetuff men det var jag garanterat inte. Roligt att fula sig, jag kanner inte dem iaf!
Det blev likforbannat sent, 6 nanting. Kan saga att forkyldningen inte ar botad och min rost, ja den tappade jag nanstans pa bulevard club. Det gor ont nar jag pratar sa jag har inte sagt sa mycket idag.. Men jag har spenderat den med Emma, Claire och Mitya.

Jag har kopt Riesen, ni vet chokladen, till snart da jag sitter for mig sjalv och ar barnvakt. Stylad i haret ar jag och inte ar det nagon som ser... =(

/ICH


Dalig start

Nu har det regnat och askat i tva dagar, varit daligt vader i 4 men idag ser jag solen.

Mar inte sadar toppen kan jag ju saga, men nu ar jag less pa att vara inne. Ska traffa Johan och Tove mf ikvall, det blir verkligen lugnt for min del. Dumt att allt borjar sa sent har.

I morse lag M i soffan, jag kom med frukost och satte mig i soffan. Skulle saga att han aven skulle fa en muffins som jag hade kopt da han helt plotsligt avbryter mig "hey hey hey, stall det pa bordet och ga". Otacksamma unge!

Imorgon kvall ska jag vara barnvakt for Emma ska ut, hon ville jag skulle sminka henne sa det ser jag fram emot..

Nu blir det disk disk disk, som jag har blivit nagot av en expert pa... Men det finns nog inge trakigare.
/ICH

Dalig

Finns inte sa mycket att skriva idag... Mer an att jag ligger i soffan och mar daligt..

Idag eller imorgon skulle min data vara klar, men det sa dem ju for en vecka sen ocksa.

Hoppas ni mar bra!
P.S  Vitloken ar slut  D.S

/ICH

blixt och dunder

Det ar Sanna S www.sanape.se som gjort min blogg, hon ar hur duktig som helst.

Inatt har jag sovit daligt. Det har askat och blixtrat och jag har inte kunnat svalja for jag har sa ont i halsen. Mitt huvud haller pa att sprangas sa det blir rygglage idag.
Folk startar paniken har ute pa gatorna nar det regnar och blaser samtidigt. Dem bar sina ungar, springer och viftar med paraplyer. Ungefar som att de tror att de ska smalta. Man fick till och med ga in pa skolan for att stalla sig under tak. Jag maste ju saga att jag ar ganska van daligt vader... tror inte dem ar det har!

Emma har lovat att ringa om datan idag, hon tror bara att de glomt ringa for dem gor tydligen sa har. Det dumma ar att jag kanner mig sa dalig for att aka in till stan och hamta den. Men jag vill ju ha den, om jag far hamta den sa funderar jag starkt pa taxi. Kostar sakert 1000 kr, men sa mycket vill jag ha min data! Far se vad de sager... Emma kan ju glomma att ringa ocksa! =)

M behover inte gora nanting sjalv, han far alltid hjalp. Sa jag blir brydd nar han ber mig smorja in duschkramen pa kroppen. Jag menar, ungar brukar vilja gora sant sjalv, kladda och halla pa. Dem sager till och med pa skolan att han beter sig for ungt eller hur man ska saga. Han glommer ga pa toa, vill inte ata sjalv och sanna saker.
Men det ar klart att det ar jobbigt for honom ocksa. Han har skilda foraldrar, han har en ny person varenda halvar som ser efter honom... det kan inte vara latt. Tror han ar lite forvirrad och vet inte hur han ska bete sig.
Men jag gor allt for att vara ett bra stod. Vill mor och far att han ska fa som han vill jamt, jamen da ar det saklart okej for mig.

Nu ska jag mosa ner vitlok och citron i en tallrik med yoghurt, Emma tipsade! Och dricka te hela dagen ska jag gora..

Regnet oser ner, ganska mysigt for jag har inte sett regn pa lange.
Skot om er..
/ICH

Det fattas...

Jaa, jag ar for dum for att studera. Det maste fattas ett par tre hjarnceller hos mig.

Ont i halsen har jag och huvudvark, har ingen ork just nu.

M ar sa bortskamd sa det ar skrammande, varldens goaste men bortskamd. Det ar jobbigt nar inte jag kan satta nagra regler. Fastan det ar jag som spenderar mest tid med pojken.
Igar vagrade han ata middag. Da sa jag okej men da blir det inget annat heller. Men sa fort E kommer hem sa fragar han henne. Och hon staller fragan: Vad vill du ha? Och sen far han det.

De har inte ringt om datan, jag blir tokig snart! I need It!!

Maste fundera over mitt liv...

/ICH

om jag anda hade..

Sa fort jag far tillbaka min dator sa ska jag lagga ut bilder, jag lovar.

Idag har jag tagit mig en promenad langs med stranden, det ar super harligt.

Man uppskattar saker sa mycket mer nar man ar nagon annan stans. Allt med vanner och familj, man ar sa glad att man har det man har.

Jag onskade verkligen att jag hade kontakter. Smink ar verkligen min passion, men oftast gar inte saker som man hade tankt. Det kan bade bli till det samre eller till det battre. Jag vet att jag ar duktig inom smink och har, men hur ska jag bevisa det? Jag har for lite erfarenhet till att fa jobb, har sokt en hel del kan jag saga.
Om man anda kunde fa in en fot nanstans... Det ar inte latt.

/ICH

allt ar stangt

Pa sondagar finns det som sagt inte sa mycket att gora.. Jag och Emma har stadat, hoppat runt till musik och varit uppe pa taket. Jag solade medan Emma gjorde yoga. Hon ar sjukt vig, sa jag ville inte ens prova mig pa de ovningarna som hon gjorde. Fast egentligen ar det for kallt for att sola, men det finns ett stalle dar det ar la sa det blaste inte sa mycket just dar.

Nu har vi hyrt en film, ska trycka igang den strax..

Hoppas de ringer om min dator imorgon, saknar den som faan.

Har kopt tva nya ogonskuggor, en guld och en koppar. Det ar skitsnygga farger och de passar pa de flesta.

Buenos noches

be cool

Jag vaknade inte lugnt idag.. Emma hade kopt nagra stora notter som hon skulle prova laga i ugnen.
Bara det att dem sprangdes! Och nar hon tog ut dem ur ugnen sa fortsatte dem att sprangas, pa oss...
En trevlig morgon maste jag saga.

Okej, jag har sovit i en timme inatt.. Why? Jo darfor att jag kom hem klockan 9 imorse. Jag och Tove (aupairen) jag berattade om, ar en kanontjej verkligen. Och vi hade det skitkul. Satt och tog nagra ol pa en mysig pub och larde kanna varandra, sen var klockan halv 2 helt plotsligt. Da skulle jag normalt gatt hem och lagt mig, men det gar ju inte har elle.
Sa vi drog till Siarra tror jag det hette, ca tio minuter med bil fran plaza catalunia. Det var tydligen en jattebra DJ som spelade pa ett stalle som heter Be cool. Man fick en gratis tshirt men jag glomde hamta en, DAMN! Jag kommer inte riktigt ihag vad det stog pa den men jag minns att det var nagot roligt..
Alltsa det har med musiken, techno later exakt likadant i mitt huvud, och djarna (en dj, flera djar) spelar det overallt. Alla borjade jubla nar han korde ett beat, fatta mig inte riktigt pa det dar. Sa jag maste hitta stallen med musik man kan sjunga till ocksa.
Sen var klockan nastan 7, sa vi tog oss en ol till nere vid stranden. Jag och Tove akte bil.. Med inga som jag kanner. Sa vem vet, det kanske var en kandis? =) Sen blev det tunnelbana hem, jag var tvungen att proppa i mig laktrits och halla upp mina ogon med harnalar.. Annars visste jag att jag skulle somna och hamna nagon helt annan stans och utan vaska!

Igar pa eftermiddagen, skriver i helt fel ordning men whatever, akte jag in till Emmas jobb. Hon forsokte forklara vagen dit for mig och jag visste att jag inte skulle hitta. Jag skullle aka tram (sparvagn) som jag aldrig gjort. Dessutom fungerade inte mitt kort sa jag spelade bara dum och betalade inte den resan helt enkelt...
Jag skulle ga under nagon bro, korsa den och den gatan, 4 vaningen och sen skulle jag vara ratt.
Sa i flera timmar innan tiden vi hade sagt sa akte jag. Jag skulle ha god tid att ga vilse... tro pa faan att jag hitta pa en gang, alldeles for tidigt!
Men det gjorde inte mig nanting for jag fick ta en massa klader. People, jag har en ny garderob!!
Sen foljde jag med till frisoren, emma klippte sig och jag skulle kolla vad en slingning i mitt har skulle kosta. Han drog sina fingrar genom mitt har sadar som bara bogar kan gora... 58 euro. Han var en riktigt rolig prick.
Storhandling, ol och mat spenderades med emma. Hon har en valdigt ung och galen sida som hon tar fram lite da och da. Vill se mer av den sidan, for det ar dem ogonblicken hon verkar som lyckligast.

Ikvall tankte jag ha en liten modevisning for mig sjalv..En liten get together! =)
Ar sa himla trott, nog med galej for den har helgen..

Jo, igar medan jag vantade pa Tove pa torget sa blev jag erbjuden allt. Och da menar jag allt, droger och hela kittet! Har aldrig hallit sa hart i min vaska som jag gjorde da! Usch, ga aldrig sjalva..

Trevlig lordagkvall
//ICH

jag hade ratt, haha

Nu ar det tre lampor som har gatt i lagenheten under denna natt. Emma skulle kopa idag... HAAAAAA, nasta vecka kanske, om jag paminner henne.
Igar fick jag ga betala Mityas schooltrip som de ska ivag pa, pa mandag. Fick springa hem och hamta pengar bara for att Emma helt hade glomt bort det for annars skulle han inte fa aka. Men jag menar, det ar klart jag gor det. Min poang ar att det faktiskt finns en person som ar mer glomsk an min syster Anna.

Igar laste jag lite i min kursbok jag kopt. Allt star pa spanska!! Eller ja det ar klart men det finns ingen oversattning. Sa hur ska jag kunna veta vad det star om jag inte kan spanska? 15 euro my ass...

Idag Ville M mycket bestamt ha pa sig sin nya barca tshirt som han fatt av sin pappa. Da sa jag att han maste ha en langarmad under eftersom det ar for kallt ute. Han vagrade att ta pa sig trojan och storgrina.. Fine, da gar vi till skolan i tshirt. Nar vi kom ut holl han pa att frysa ihjal och tyckte att min ide inte var sa dum, eftersom han ville att barcatrojan skulle synas. Jag mena, det ville ju jag med, den ar ju snygg!

Aa, det finns sa snygga klader har.. Ska kolla over min ekonomi nar jag far tillbaka datan sa jag kan se hur mycket jag kan handla. =) Och skoooor, jeesus.

Rakade tvatta min luddiga kofta tillsammans med tshirtar och sant. Sa nu ar allt luddigt! Och jag har ingen roller med mig. Att kopa: Roller

Ikvall ska jag traffa en van, eller person som jag aldrig traffat. Hon ar ocksa har som aupair sa det ska bli kul!

//ICH

promenad hela dan

Tycker ni att det ar kul att diska efter klockan tio pa kvallen? Nae, inte jag heller!!!

Hur som helst sa fick jag en adress att lamna in min data. Carrer de Mallorca 56. Kan nagon forklara vagen dit for mig fran plaza de catalunia? Jag kollade pa en karta pa internet.. Ge mig ingen karta for det hjalper inte, har aldrig varit bra pa orientering. Det sag ju inte sa langt ifran pa kartan. Men jag gick en mil kanske, gav mig faan pa att jag skulle hitta. Gjorde jag det? Nej, jag tog en taxi till slut! Men sen gick jag milen tillbaka ocksa.. Satte mig pa starbucks och tog en machiato caramel och en toast (frukost) innan spanska kursen borjade.

Jag blev tillfragad att sitta barnvakt pa fredagkvall at en annan familj och hennes tva barn. Stopp ett tag... Ser jag ut som en nanny eller? Sa jag sa tack men nej tack...

Hmm, undrar vad jag ska laga for mat at Mitya och mig.. Det som finns ar ris, spaghetti och tonfisk.. jo just ja och ett kolhuvud. Ringde emma och sa vad som inte fanns, det blev ett langt samtal.


\\CH

Jo, forresten sa vet jag inte vad datasnubben sa.. Nagot skulle bytas ut och nagot med mandag...



Marklig dag..


Lamnade av Mitya pa skolan som vanligt, i hangiga byxor och en tshirt pa sne. Jag sokte efter spanska kurs och hittade direkt en som jag ville ga, bra pris och tider, bara det att den borjade igar. Jag ringde och jag fick komma dit pa en gang for att gora ett level test. Cattis startade paniken, tog tag i en langarmad, vaskan och drog. Jag skulle kliva av pa ett annat stalle an jag brukar och da vet jag ju redan innan att jag kommer ha problem att hitta. Det slutade med att jag fragade 4 pers, bara det att de pekade at varsit hall, sa till slut fragde jag en polis. Val framme fick jag sitta och vanta i 40 min innan det var min tur att prata med receptionen, da hade alla redan gjort sina level tests. Men jag slapp och blev en inskriven. Sa imorrn startar min kurs i spanska.

Jag tog mig en shoppingrunda, har hittat manga favorit affarer. Men, det ar trakigt att ga omkring sjalv, det skulle vem som helst tycka. Skulle ha haft mina tjejer har! Hatar att ta en fika eller en glass alldeles sjalv.
Det var en kille som kom fram och pratade engelska och sa att jag bara maste ga in pa den har hiphop affaren for tjejer.. Varfor just hiphop?

Det blev en cheeseburgare pa torget iaf. Det var det enda jag kunde komma pa som kanske inte har olivolja i sig.
Nar jag sitter pa torget kommer det en kille och borja stalla massa fragor. Obekvam situation svar JA! For bakom mig ligger det en annan kille och forsoker stracka sig efter min vaska. Lite langre bort gor nagra killar samma sak mot en annan tjej. Jag tog mina grejor och la bena pa ryggen, sprang forbi tjejen och sa "hold on to your bag". Sen hann jag inte tanka sa mycket, jag bara klev pa taget.

Tva brittiska damer i 60 ars aldern fragade mig om de satt pa ratt tag. Aha, dem skulle at samma hall som mig. Jajemen sager jag! Bara det att nagra stationer senare insag jag att jag satt pa fel tag!! Damerna foljde efter mig vart jag an gick, och vi hittade till slut men det var inte latt.

Fran och med nu ar det jag som har vaskan i knat!!!



lite kyligare

Bon dia!
Har slappt av Mitya pa skolan, diskat och tvattat. Tror en troja kommer fa fargen "glomd i tvattmaskinen farg".
Jag som hade hoppats pa fint vader idag, men nu nar jag var ute och gick sa var det skont med en langarmad pa sig.
Hoppas det spricker upp sa jag kan sitta uppe pa taket..

Inatt hade jag fruktansvarda problem att sova, dromde tusen drommar och jag kommer ihag varenda en. Dels att jag slog ut en tand medan jag spelade fotboll, min forsta tanke var "Nej men det dar ar ju ingen mjolktand" Undrar varfor man drommer vissa saker ibland alltsa.

Jag har fatt lite klader av Emma fran market springfield. Jag har bilder jag vill lagga upp men jag maste vanta tills min dator blir lagad.

Nu ska jag byta om och ta mig en prommis!
Have a nice day

Inne...

Idag ar det en rod dag har i Barca.. Sa allt ar stangt, som en vanlig trakig sondag.
Mitya har varldens hemskaste hosta, sa han har sovit klent och ar ganska gnallig.
Emma ar ute pa en cykeltur, annars skulle hon fa panik. Sa nu ar jag barnvakt, han vagrar ga ut i det fina vadret. Sa nu sitter vi inne och leker. Jag skulle inte tvinga honom till nat han inte ville. Men jag menar, hade det varit hemma sa hade man klatt pa ungen och gatt ut. Han hade fatt gratit hur mycket han velat. For sen nar man kommer ut sa ar det ganska kul trots allt. Men det ar inte mina regler som galler!

Min data vill som sagt inte fungera sa bra, men emma ska ringa imorrn.

Igarkvall kollade jag pa svampbob fyrkant pa katalanska. Inte sa kul tyckte ju jag da forstas!

Ha en fortsatt bra dag..

bade och...

Glom det dar jag sa om idiotstampel... Vilket liv det kan vara pa manniskor alltsa!! Galet skoj var det i alla fall.. Synd bara att matchen var vardelos och att de forlora. Vi drog och kakade efter matchen, sisadar runt 22.00. Helt normal tid att ata middag pa har.. Konstigt om ni fragar mig, holl ju pa att hungra ihjal!
Middagen bestod av tapas, alltsa sma ratter.
Sen blev det utgang och dans hela natten lang, eller ska jag kanske saga morgonen lang...

Jag fick nog i mig olivolja igar, jag tanker mig inte noga for. Men skulle jag saga att jag inte talde det sa skulle jag inte fa nagon mat alls. Har legat i magkramper hela dagen.. Dumt!

Ska lagga upp bilder ocksa, men det blir nar min data har bestamt sig for att funka en stund igen..

Toodels

sabado

Idag skulle jag, Mitya och Emma aka och simma i en simhall. Men nagot var trasigt sa det var stangt. Alla utepooler ar stangda har nu, eftersom folk tycker att det ar for kallt. Det ska ju bli vinter har ocksa tydligen. =) Jag blir brydd nar jag ser folk mitt pa blanka dagen ga omkring med byxor och langarmat. Jag svettas i tshirt och shorts. Men det kommer ju bli byxvader har ocksa nar som helst vad jag har forstatt.
Hur som helst sa kikade vi pa lite basket idag istallet for att simma, se andra trana och svettas. haha

Nu har jag gjort mig i ordning och ska aka in till city, mota upp johan och ata nanting. Grejen ar den att alla matstallen ar stangt och oppnar inte foran cirkus 9. Men vi ska ju se matchen, sverige vs Danmark sa da har vi inte tid att ata. Bara dricka ol och skrika! Gor dem det har tro? Eller far man en idiot stampel i pannan kanske.. Nae dem ar sakert varre har!

Jag har min line for kvallen redo... Una cervesa grande por favor! =)

Emma ar snall hon.. Jag fick ringa henne kl 5 pa morgonen och be om skjuts om jag ville. For hon vill inte att jag ska aka hem sjalv..

Ha en trevlig kvall allihopa.. Pusshej

kommunikation!!

Klockan fem stod jag och vantade pa Mitya utanfor skolan... Jag stod kvar dar sist av alla men ingen Mitya kom.
Tills lararen kom och sa att han hade fotboll idag som slutar halv 7. HALLAAAAAA!!! Borde inte jag fa veta sant lite tidigare kanske? Jag ar ju anda hans "guardian" eller hur man ska saga.
Jag ska hamta honom ocksa, vart har jag ingen aning om. Bra koll people! Sant dar blir jag irriterad pa...
Det enda positiva i allt detta ar att jag forstod allt hon sa. Men hon ar ju larare ocksa, hon vet att man ska prata sakta med folk som inte forstar spraket.

Annars da? Jo jag svettas for det ar varmt.

Imorgon ska jag ut, jag och Johan har smidit planer, eller rattare sagt Johan for han rakar vara lite av en expert pa att veta vart man ska ta vagen och vad man ska gora.... Sa, nu ar det bestamt och det gar inte att andra pa!

Ar det tillatet att ta en iskall ol sahar pa fredag eftermiddag i solen uppe pa taket? Jaa va?

Ha en slash ett (hittar inte snedstreck pa datan) bra fredagsmys ikvall!

pusshej

Trist

Jag skriver ifran Emmas dator nu eftersom min data har begart en time out.
Provar jag min data en gang till och den inte fungerar sa slanger jag ut den genom fonstret, det skulle kannas sa bra!

Pa fredag var det tankt att jag skulle prova pa utelivet i barcelona men jag fick inte, ska vara barnvakt sa att Emma kan ga ut och dansa istallet. Det kommer fler tillfallen saklart men det var typiskt eftersom det var ett gang fran en skola som skulle ut da, och de fragade om jag ville haka pa.

Idag hade jag planerat att aka in till stan, jag och Johan skulle leka turister och aka runt med en turistbuss. Men sa blev det inte heller. For Mitya ar forkyld och ar inte pa skolan, sa hans pappa kommer hit med Mitya alldeles strax.

Den har veckan verkar inte ga alls som jag planerat.
Jag aker val pa en forkyldning ocksa...

/CH

Teckenspråk

Elektrikern pratade katalanska... Ni har hört det förr och jag säger det igen. I didn`t get It!
Men vi körde lite teckenspråk, han gjorde tecknet Äsch du fattar ju ingenting. Och sen gjorde han telefontecknet och menade att han skulle ringa Emma sen. Och då sa jag Gracias. Ni ser, det går frammåt! =)

Emma har sagt att jag ska svara i telefonen om det ringer. Men om ni frågar mig så är det helt meningslöst. Dem lägger på i örat på mig när jag säger "Catrin speaking" eller "Emmas house".

Nu ska jag strax gå och handla, skulle få pengar men guess what... hon hann inte ta ut.
Men det kvittar för mig just nu, pengar är bara papper. Mat är däremot gott!

Jag har drömt om cashew nötter inatt, så jag tror jag måste handla det..

Ha en bra dag! /CH

en sån där varm dag

29 grader HOT vill jag börja att skryta med, satan vad jag trivs i solen. Jag och Johan har varit nere på stranden och sedan kikat lite i affärer.

Ingenting fungerade när jag kom hem idag.. Kyl, lampor, internet, telefon... Rubbet var dött!
Just nu funkar det, men inte så länge till har jag en känsla av. Även min dator börja visa tecken på att den vill dö när som helst, icke bra.

Ett tips vad gäller här borta, luta er ALDRIG mot ett träd. Det kan vara fullt med kryp och myror!
Det kanske ni redan visste.. men inte jag inte, inte jag...

Jag, Mitya och en till anonym liten pojk har varit ute i tre timmar efter jag hämtade han på skolan. Den här pojken kom från ingenstans och började spela boll med oss. Sen började dem skratta och leka och prata. Och jag blev utfryst för jag fattade ingenting av de dem sa... =)

Emma har visat hur en tågbiljett ska se ut. Idag när jag skulle köpa en ny så fattade jag återigen inte så mycket, karln babblade så fort och sen när han tittade på mig så sa jag bara Si! Så nu har jag en röd biljett istället för en blå och nåt med 2 zoner. Äsch!!

Jag undrar om det finns annat än pasta eller soppa i detta hus, något annat har jag inte ätit sedan jag kom hit.
Mamma och pappa, jag vill ha KÖTT när jag kommer hem! =)

Puss och kram

Deg

Idag har jag haft en riktig slapp degar dag.. Har inte gjort nånting om jag ska vara ärlig.
Tvättat och varit uppe på taket och lyssnat på musik är det enda.
Men snart ska jag hämta Mitya och då blir det inte så lugnt längre. Emma kommer hem vid 7 ikväll, ska bli roligt att höra allt hon gjort i helgen.

Hon har en ugn som är lika stor som en micro, och det är ingen micro. Jag har inte använt den än för den ser så mysko ut.

Nu ska jag förbereda middag åt Mitya, den räcker inte till mig.

/Cattis

vackert

Idag har jag varit inne i stan heela dagen, och barcelona är en sjukt vacker stad.
Jag har gått omkring, säkert flera mil, med Johan som är en kille som ska plugga här i 9 månader. Han kom hit för 3 dagar sedan. Han bor mitt i smeten tillsammans med en laid back spanjorska på 50 bast som inte röker cigaretter, utan alltså nåt annat.
Vi har iaf kollat på finalen av red bull flyguppvisningen som råkade vara idag, tur va? Det var hur häftigt som helst, dem är så grymt säker.


På den stora gågatan eller vad man ska kalla det, kryllar det av sånna här varelser.


Den här typen gör detta väldigt bra, jag menar, vart är stolen?


Columbus statyn, om jag inte har helt fel..


En lång fin strand med mycket restauranger..


Min nye gode vän Johan



Min bäste vän ölen.. Den var så god, dyr var den också.


Red bull uppvisning. Det kanske inte ser så fränt ut men det var det.


Detta är i den fina parken "Parc de la Ciutadella"


Fint är det..


parken




Det har varit en mycket bra dag och jag kommer sova gott inatt för nu är jag seg i benen, särskilt knät.
Hoppas jag kan hitta något att se på datan ikväll.

Det kommer verkligen bli svårt för mig att äta ute eftersom jag inte tål olivolja. Jag får väl hålla mig till ölen förstår jag väl! =)

Pusshej


lördag..

Nu smakar jag mitt 10 kronors vin och har lagat jumboräkor. Eller lagat och lagat, det var bara att slänga dem i stekpannan. Men jag tror inte ens att det var jumboräkor, det stod bara gambas. Så jag kan tänka mig hur jumboräkorna ser ut här. Vinet var mycket smakrikt, lent och inte surt. Okej, jag är ingen vinexpert...

Imorgon ska jag och en person jag aldrig träffat (men han är svensk och precis lika vilsen som jag) gå runt i stan och lära känna trakterna. Om jag nu tar mig på rätt ställe med the god damn tåg!


Det här är den lilla filuren Mitya som jag tar hand om.


Han gillar sin lilla Moto, och fort ska det gå..


Såhär såg jag ut idag när jag solade. Tomatoface ja jag vet, men det är inget mot för hur mina ögonlock ser ut.

Emma har skickat mess och frågat hur det är med mig och vad jag gör, hon är omtänksam.

Trevlig kväll! /Cattis



Mina stackars ögon

Har aldrig varit med om någe liknande.. Jag vaknade och kunde inte öppna ögonen. När jag solade igår så brände jag mig endast på ögonlocken.. Ögonlocken av alla ställen? Jag är så svullen runt ögonen så jag tänker inte visa mig för någon idag, svullnaden går ju inte ner heller. Jag hade tänkt åkt in till stan idag men det får nog vänta. Och jag vill inte åka in dit själv förstå gången på en lördag kväll. Jag menar, jag vill åtminstånde veta åt vilket håll jag ska springa åt ifall jag blir jagad! =)
Åkte lite tåg med Emma igår faktiskt, men det är ingen dans på rosor ska ni veta.
Det var skönt att slippa kliva upp kl 07.30, så idag blir en njutdag där jag bara ska glida omkring.

/CH

Säck potatis

Ooooops, idag glömde jag ta med en lunchbiljett till skolfröken. Så Mitya fick ingen mat idag... Närå, det löste sig för Emma ringde så det gick bra. Men det är inte så lätt, för sist han skulle vara med sin pappa så skulle jag inte ta med någon biljett, så då gjorde jag inte det nu heller. Sen blev det lite klädproblem också. Mitya sa att han skulle spela fotboll och det hade inte jag fått någon info om. Han kunde lika gärna ha hittat på det, man vet ju aldrig med barn! Så vi fick byta kläder, och han skulle inte ha några andra mysbyxor än dem som var 16 cm för korta. Sen skulle han ha ett linne på sig som var alldeles fläckigt, det var rent men fläckar som inte går bort. Och när jag drog i på skarpen och sa att vi måste byta kläder så började han såklart gråta, han är van att få som han vill. Är man inte på skolan på pricken klockan nio så stänger de grindarna, så det var bara att ta ungen under armen och gå.
Mitya ser alltså ut som en säck potatis idag, fröknarna måste tro att jag är knäpp!
Ungar som inte gör som man säger... Höua!!

Det bränner i mitt fejs idag, har solat uppe på taket i typ 2 timmar. Men gött var det. Ska nog sola hela helgen om det blir fint väder..

En låt som jag gillar just nu och som gör mig på humör är Special D - come with me !

Någon som vet en superbra sida där man kan kolla på tv/film gratis på datan?
Det är lite tråkigt om kvällarna. Inga vänner och ingen Tv, synd om mig! haha

måste skriva av mig lite..

Nu är jag supertrött så jag förstår inte varför jag inte lägger mig.
Emma är i alla fall supertaggad till att åka till Madrid i helgen och träffa vänner och hennes egna uttryck "party my face off". Hon har sprungit omkring och provat kläder och klagat på att alla hennes kläder ramlar av henne för hon har blivit så smal. Det problemet har inte jag i alla fall. Men jag förstår att hon är glad, hon har inte varit ute en kväll på 4 år. Så jag hoppas hon får det skitkul!
Medan jag min fegis ska försöka ta mig mod till att åka in till barcelona själv. Jag menar, vart ska jag kliva av? Vart ska jag gå? Vad ska jag leta efter?  Och det är faktiskt inte bara att fråga någon för det är MÅNGA som inte kan engelska. Så jag får se hur jag gör helt enkelt. Jag kan ha det mysigt här i El masnou också
och vara på stranden och sånt.
Nu hittar jag i alla fall till och från tågstationen, hade som inge val när Emma dumpa mig nere vid stationen i morse. Det var bara att leta sig hemmåt, men det var inge svårt alls.
Jag var och handlade idag, köpte bland annat en flaska vin för 10 kr. Emma sa att en flaska vin för 40 kr är ganska dyrt. Jag skulle vilja gå på vinprovning nån gång. Det skulle jag ju kunna göra iofs, men inte själv. Folk, liv och rörelse är min grej!

Ikväll har jag och Mitya lekt me lego, ritat och varit ute. Sen kollade vi en stund på animalfarm innan Emma kom hem.

Pratat med systrarna på skype, så tryggt att kännas så nära. Dem ger mig alltid en spark i arslet, och det behövs.

Nu blir det definitivt gonatt!

Ganska flummig

Igår pratade jag och Emma om diverse. Och hon är en person som har hur många drömmar som helst, hon är flummig som få och verkar aldrig vara i tid till nånting. Hon tappar bort saker hela tiden, hon frågar mig om saker jag inte ens vet vad det är "You could not know that" säger hon senare. I morse ex, då hade hon glömt bort vart hon parkerat bilen så vi gick 1 km åt fel håll. 
I förrgår hade hon tappat bort 20 euro som hon skulle köpa en present till en kompis för. Hon sprang runt i hela lägenheten och lyfte på varenda pinal, väldigt sen till jobbet var hon också såklart. Pengarna låg i hennes väska, där hon kollade sist! Jag skulle ha kollat där först, det är väl där man lägger pengar.
Hon packade med sig soppa i en skål med plastfolie uppepå och sedan ner i en påse. Min tanke var, använd en bytta! Lagomt tills vi kom till bilen låg hennes soppa i plastpåsen. haha
Igår när jag skulle på toa och öppnar dörren, där sitter Emma på golvet och syr. Ja, va säger man?

Det äts mycket grytor och kokta grönsaker, hon mosar ner väldigt mycket i en mixer. I princip allt hon får tag i.
Det finns tusen syltburkar, äter muffins till frukost och aldrig smör på macka. Det ska tydligen vara olivolja på mackan, eller honung.

Nu ska jag äta frukost, har inte gjort det än.

/CH


RSS 2.0