mye och gö

Men gick resan nå snabbt eller? Världens tröttaste Cattis somnade innan flyget startade, på bussresan från Oslo till Elverum, och i bilen därifrån och hem.. vaknade i Särna och sen var vi helt plötsligt hemma!

Home sweet home.. det är nå särskilt med hemma..

Nu får jag bara inte känna mig stressad, finns så mycket jag vill göra innan jag snart ska tillbaka. Men jag säger åt mig själv "Njut för faan"!

God påske... eller nehe, det var norska ja. Glad påsk såklart!!

/ICH 


on our way

Det är lite förvirrande på jobbet när det gäller språket. Folk försöker förklara hundra gånger, någon annan får översätta, en norsk pratar engelska med en svensk, men det mesta som förekommer är scharader (vet inte stavning). Men vi har en massa gester.. Idag fastnade en stickvagn i en av maskinerna, KABOOM BOOM lät det så fick mekanikerna komma och plocka isär hela maskinen.

Nu har jag panikduschat, ett måste när man kommer från jobb så håret hinner torka innan man lägger sig. Funderar på om jag ska fixa hit en hårfön, det skulle underlätta.

Ätit nudlar till kvällsfika, jag vet, det innehåller absolut ingenting bra och man blir hungrig efter en kvart.
Nu fattas bara packa och sen ska vi snarka i några timmar och upp halv fem. Planet går halv 8...

Önska mig en trevlig resa..
/ICH

snart åka hem!

Då är det bara imorgon kvar, såklart frågade dem om vi kunde jobba övertid (vill inte säga nej). Men sen serrni,  (onsdag) då åker vi hem en tur till Sveg. Åker tillbaka hit kanske söndag eller måndag. Ska bli skönt att komma hem. Jag förstår inte hur jag har tänkt, jag har bara två par skor här, två par!! Det är oacceptabelt..

Helgen var iaf jätteskoj, party hos Dragan också. Vi stod på listan på alf och werner, annars hade vi aldrig kommit in. Satan vad mycket folk det var där, tydligen värsta innestället. Fast ibland blir det för mycket folk, man kan ju knappt gå framåt. Jag kan lika gärna gå in på ett tomt ställe och bara dansa och ha minst lika kul.

Såklart bad vi sångaren att spela svenska låtar.. 

Städa, va är det!?

/ICH

linker

Men är jag nå trött?!! Sovit fyra timmar inatt. Nu hade jag tänkt slumra en stund, har ju sagt att vi ska på galej hos Dragan ikväll. Det som är kung med att jobba lördagar är att man får pizza och läsk i pausen.

Innan vi ska dit så får vi besök i våran lilla "stuga".. Så det blir till att skynda sig att slumra.

Som sagt så är vi ganska trött, när vi satt på bussen säger en tjej till busschaffören: "Två barn och en cykel" och efter det så bröt vi ihop, allt blev roligt.

Jag och Sanra stod vid en linker idag, och vi vägrade frågade om hjälp när maskinen krånglade (för dem krånglar jämt). Så vi tröck på litte knappar och vi löste det varje gång. High fives på det! =)

Ha en bra kväll!
/ICH

inte helg än

Så skönt att det är fredag... eller inte. Här blir det ingen vila. Ska jobba imorrn också, börjar klockan 6. Fast det finns ingen buss som går så tidigt från oss. Så det blir nog att vi sover i stavanger inatt. Kommer aldrig komma i säng känns det som. Jag kan ge mig faan på att jag blir sjuk snart (peppar peppar).. men det är så typiskt mig, jag måste ju sova lika mycket spädbarn!

Jag vet inte alls jag..

/ICH


tomt

Klev upp halv fem, började jobba klockan sju (det tar ca en timme med buss) och nu har vi precis kommit hem. Så har min dag sett ut, endast. Så förstå mig att jag inte har något att skriva..

Jo en sak.. Satan själv jobbar på mitt jobb. Och då menar jag allvar!

Så puss och kram på er, för nu somnar jag! =)

/ICH


det rullar..

Men typiskt! Jag och Sanra hade handlat innan vi tog bussen från stan. När vi sitter på bussen blev det nerförsbacke och vips, så rullar våra 18 ägg ut över hela bussen. Pinsamt faktiskt! Det var nästan så jag inte ville erkänna att det var våra ägg.. men det var bara till att krypa.

Fick skjuts med Dragan efter jobbet, han berättade lite om sitt "förra" liv. Han hade inte haft det lätt. Men sen vet ju inte jag hur det är i Serbien...

Imorgon ska vi jobba övertid, bara att kliva upp halv fem (SÅ INTE SUGEN).. men det blir pengar det blir pengar.
Appropå det så fick vi första lönen idag. För 13 dagar och ingen övertid så är jag nöjd. Det kan bara bli bättre!

Jag fatta aldrig att vi stod på listan till aow i lördags.. Han tyckte han hade talat om det så bra men det koppla inte jag eller, norska är inte så lätt ibland när man är svensk. =) Han skulle fixa det nästa gång vi ville dit..

Tidig kväll...
/ICH

smeknamn

Linkern har krånglat hela dagen idag, så tiden har inte direkt gått snabbt. Mekaniker hit och mekaniker dit!

Satt och tänkte på vad vi kallar alla på jobbet som vi inte vet vad dem heter.
Vi har;
Stoneface
Oj, har han mörkt hår
Skotten
Mustaschen (jättesur)
Unga gamla gubben (kan vekligen inte avgöra ålder på han)
Ankstjärten
Paret
Den lilla (ca en meter lång och 40 år)
Den högljudda (skriker wooou hela dagarna)

Ja, det var dem jag kom på nu.. Kanske är dags att lära sig de riktiga namnen istället.

Idag fyller som sagt min syster Marie år.. GRATTIS och hurra! Skickade ju ett sånt fint mess det första jag gjorde när jag vaknade. Men när jag ringde ikväll så hade hon inte fått det, jäkla norska telefoner alltså!! =)

Nämen oj, det blev godis till kvällsfika idag.. Bättre än mackor?

Pusshej
/ICH

jobbiga måndag

Det är alltid lika jobbigt att gå till jobb på måndagar.. Tänker alltid när jag vaknar att jag vill inte vill inte vill inte! Men nu har vi kommit hem och är nöjd att den är över. Så nu går resten av bara farten. Fast det är en sak som är tråkigt.. någon/några som inte är där som gör dagen snäppet bättre liksom.

Jag har blivit mackoman! Det är för sent för att laga något när vi kommer hem från jobb så det blir alltid att vi proppar i oss massa mackor. Och juice, jag visste inte att två personer kunde dricka så mycket juice!

Att stava mitt namn "Kethi"... hmm, jag tycker inte det alls låter likt "Cattis"..

Nu måste jag ta mig en till macka.
/ICH

hoffmaestro

Vi fick gratisbiljetter på Hoffmaestro igår, så där hamnade vi.. Satan vad jäkla bra dem är! Har en ny favvis låt men jag vet inte vad den heter.

Idag sov jag till klockan tolv.. resten av dagen ser ungefär ut likadant. Ska bara dega och ladda upp till jobbet imorrn. Vi har ju lite kanaler att välja mellan, just nu är det "tillsammans".

Det går om man vill!

/ICH

stan

Nähä, tvättmaskinen från en annan planet fungerar inte. Nu har vi provat alla program och lite till, men vattnet rinner inte ut. Så snart ska jag stampa upp till hyresvärden, slänga in 2 kassar med tvätt som dem får tvätta och sen får dem ringa till någon som vet hur det funkar!

Idag har vi gjort stan.. Fast jag har mest kollat på när Sanra har köpt hela stan. Jag har fixat present till syster Mary, det blev en chansning som jag hoppas blir bra.

Det finns ingen snö kvar (har iofs varit så ett tag) och idag har vi gått omkring med bara en tröja på stan.. INGEN jacka. Så himla skönt att det går åt rätt håll. Jag är en sommarmänniska!!

Nu ska vi slipa våra planer för kvällen... Närå, vi har ingen aning.

Trevlig kväll
/ICH

lift

Jag erkänner, det tar på kroppen att kliva upp halv fem, och det tar på kroppen att stå upp flera (jättemånga) timmar i sträck och bara jobba.

Jag och Sanra fick lifta med Dragan och Vulcan (?) efter jobbet idag... Trevliga gossar det där!
John och Moa har ju lämnat oss en vecka nu och dragit till Sverige, hur ska vi klara oss? =) Näe, jag hoppas dem får det skoj hemma ett tag.

Nu har vi satt på en tvättmaskin för att kolla om vattenhelvetet kan rinna ut den här gången..
Vi har tänt ljus..
Vi har köpt chips..
Vi har en kopp vin framför oss (finns inga glas i lägenheten)
Vi sitter fastklistrad vid datan (en stund iaf)
Vi ska bara ha en mysig kväll i våran lilla "stuga"!
Och jag är SÅÅ glad att jag ska få sova tills jag vaknar imorrn..

Vad vi ska göra imorrn vet vi inte, det blev inget partaj dit vi hade tänkt, det blev framskjutet.
Så det här blir spännande...

TrEvLiG hElG
/ICH 

jag förstår inte heller

"Vi har en big problem... När du och jag pratar, Jag förstå ingenting!"

Det gick faktiskt bra att kliva upp kl halv fem i morse. Men jag tror inte att det går lika bra igen imorrn. Ska ju upp snart för tusan! Vet inte om jag är så förtjust i övertid..

På lördag är vi bjuden på partaj.. men vi vet inte än hur vi ska göra.

Mitt knä mår bättre idag halleluja, det var bara en hård smäll, kanske träffa en nerv eller nåt.

Nej men höua, det här har inte jag tid med nå mer.

/ICH

Färdig

Onsdagen var färdig... och det är jag med.. Måste nästan tänka på att lägga mig typ NU. Ska upp halv 5 imorrn och jobba till nio, övertid. Vad har jag gett mig in på?

Idag på jobbet var det nära att tårarna kom.. Svårt att förklara hur det gick till men jag slant och slog i knät (mitt opererade såklart) riktigt rejält. Kunde inte stå på det först, och nu haltar jag. Hoppas verkligen att det bara var en smäll, för blir nåt trasigt igen så vet jag inte vad jag gör. Ska ta mig en värktablett och hoppas på en bra natt.

Har inte så mye mer att skriva nu känner jag, blir trött av att veta jag ska upp snart..

Gonatt!!
/ICH

Tack för dee

Jag har aldrig varit med om mer korvsmet i ansiktet som idag.. Men det var roligt att stå med dem jag stod med iaf. =)

Inte så lätt att förstå alla, inte så lätt att göra sig förstådd heller om man inte är proffs på scharader..



På jobbet med våra otroligt snygga arbetshattar...




Påväg hem från jobbet, väntar på bussen..




En liten olycka för nån vecka sen vid risbrunn.. Pappa klättrade in och kolla att det var okej med föraren.




Söndagspizza.. Min fick knappt plats på bordet.


HUR ska jag klara av att sluta snusa när jag inte ens vill?

/ICH

kjempesnällt

Oj vad trött jag är idag.. en lång men mycket rolig dag faktiskt.

En thailändk dam kom fram till mig och Sanra och sa att alla på jobbet tyckte vi var kjempefina tjejer.. Sånna komplimanger blir man varm i kroppen av.

Tvättmaskinen fungerar fortfarande inte som den ska. Den centrifugerar inte! Vi har för tusan prövat alla program men likförbannat badar kläderna i vatten. DO NOT like maskiner!

Dem ovanför som vi hyr av kollar våra minsta rörelser och ska ha koll på allt. Hur kan man liksom veta att vi kollat i brevlådan när vi inte tagit nåt därifrån? Hur vet dem att vi råkar lägga ett juicepaket i fel soptunna?

Okej, imorrn imorrn.. då ska jag fråga. Bara gört.

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på sex and the city, sen blir det snark.

/ICH

redan över

Hoppsan vad helgen går fort, känns knappt att man är ledig. Igår blev vi bjuden på tacos hemma hos John och Moa, (tack så mycket) och det var hur gått som helst. Sen åkte vi ner till vattnet till en stor båt som förresten lutade åt höger. Den var inredd precis som en lägenhet så där pumpades det musik. Sen åkte vi ner till hamnen och kollade in ställen, jag och Sanra shejka hela kvällen. Synd att inte alla kom in bara..

Idag blev det bio, alice in wonderland. Johnny Depp är KUNG! Filmen var helt okej, jag gillar ju fantasi.

Jag blev lite brydd när jag vakna imorse.. kunde inte hålla mig för skratt.
Imorgon blir det jobb igen, keep on going.

/ICH

Det killas i magen

Då har mina fötter gått i konkurs... Nä, det är inte så farligt, än så länge är jag ung och relativt stark. Det har inte känts att vi varit vaken sen halv fem i morse, förutom i fötterna då.

Jag blir inte ens brydd på mig och Sanra längre.. Vi tog buss ett tidigt i morse, frågade chauffören om han åkte till forus och förbi gilde fabriken. Jaaa då sa han. Sen vek han av åt nåt annat håll. Men vi tänkte att det kanske var en extra runda och att han skulle komma ut på rätt väg igen. Men icke, vi hamna nånstans där vi aldrig varit. Det var sista hållplatsen och endast jag och Sanra kvar i bussen. Chauffören sa att det inte var så långt till gilde, bara 300 meter. Vi sprang så som han hade sagt. Men vi kom bara till en statoilbutik där vi vek av, såg en taxi och frågade om vägen. "Ja det är ca en kilometer härifrån". Komma för sent är något som inte existerar hos mig. Vi inprincip tvingade honom att köra oss fort som tusan för att inte komma sent. Han kunde egentligen inte, men vi blinkade lite extra och vi fick det billigare. Vi hann till jobbet var min poäng... Inte att jag och Sanra är virrig!
Har dem inte busstidtabeller undrar ni? Jo det har dem.. Står det förklarat på människospråk? NEJ.

Jag vill nästan att det ska bli måndag igen.. undrar varför?

Skönt att vara hemma i våran lilla lägenhet i hundvåg.. nu ska vi bara mysa resten av kvällen. Imorrn ska vi och Moa åka till något köpcenter och kika lite. Får låna Rickards bil också, kanonsnällt! Sen blir det middag med bland annat några från jobbet.. Looking forward to it!

Trevlig helg! /ICH

..

NEJ, jag äter inte pengar till frukost!! Fan att det ska vara så jäkla besvärligt.. (ursäkta språket)

Imorrn ska vi jobba övertid... Så förbannat passande!

/ICH

Om man bortser från det övre så är jag glad att det är fredag imorrn. Vi blir några stycken som ska leka i helgen!

det är värt det

Det är värt det det är värt det. För sen ska jag resa!!! Att känna att man har pengar gör att man mår mycket bättre. Men nu tynar det i kassan, får ingen lön förän om tre veckor. Kom för sent med kontonummret till chefen. Men man är ju van att få lön efter en månad, här får vi efter två veckor bara.

Mitt finger börjar komma tillbaka... Halleluja! Käkat diklo i några dagar, så det har hjälpt.

Det är blink blink blink som gäller! =)

/ICH

måste

Hallåååå! Det är jobbigt att komma hem på kvällen och ha måsten. Jag måste duscha, jag måste äta kvällsfika, jag måste ta reda på tvätten... Fast jobbigast är nog att hoppa in i duschen, men det är bra nog värt det när man väl är där.

Idag fick jag jobba med Sanra (bland annat då för vi stod vid en flexlinker) och det var skoj... Att jobba med sanra alltså. Två nybörjare som knyter skiten av alla andra erfarna knytare. Elle?

Folk på jobbet börjar dra på smilbanden, hälsar när man kommer och säger mer än ett ord under en hel dag.. Kanske det till och med kan bli bra det här. =)

Nu måste jag vika tvätt..

/ICH


fel fel fel

Men jag lär mig aldrig.. Klev av på helt fel ställe i Hunvåg nu ikväll. Helt fel gata till och med.

Tvättmaskinen är från 3000 talet så vi får inte igång den. Inte bara vi som försökt faktiskt. Men nu tog dem som vi hyr lägenheten av våran smutstvätt och tvättar åt oss. Men vi har ju snart inga kläder kvar så det var väldigt snällt! Karln i huset säger ju hela tiden "Vi vara som din mama och papa... inga problem, bara komma opp".

Idag har vi skaffat konto.. men det fungerar inte att logga in så vi måste ringa dit imorrn. Damn!
I lördags skulle vi skaffa norskt nummer men det blev också fel.. så vi har lite att korrigera.

/ICH

bowla

Nehe... ingen verkar veta vart mitt linne är. Tråkigt!

Igår var en trevlig kväll (med ett undantag) med trevliga människor och grillning..

Idag har varit en perfekt söndag. Vi har käkat pizza och bowlat. Jag menar att vi faktiskt har gjort nånting, inte bara legat hemma som jag trodde att vi skulle göra. Fast vi fick en anledning att resa oss ur sängen. Jag hade nämligen tagit med mig bilnyckeln hem, men jag hade lämnat tillbaka bilen. Smaart!

Vad hände med engångs grillarna förresten? Det var litte dålig fart på dem, inget blev ju för tusan klart.. Tur det är okej med blodigt.

/ICH

p.s 168 poäng och fyra strikes d.s

Någon som vet?

Nu har jag en efterlysning.. Om någon vet vart detta linne är nånstans eller vart jag hade det sist, Snälla hör av er... Det är ju ett favvo sommar linne!


Man ser kanske inte så tydligt men det är ett rip curl linne jag köpte på bali, I miss it.

Jag och Sanra har mycket som står på schemat idag, så det är bäst vi sätter fart. Vi vaknade inte av väckarklockan idag iaf.. Utan femton ungar på övervåningen som leker hela havet stormar eller nåt liknande.

Pusshej /ICH

vila från jobbet..

Härliga fredag! Vi slutade runt fem idag. Sen har vi käkat med John och Moa. Dem är så snäll så vi fick låna bilen till Hundvåg idag! Det blev jag som fick äran att köra, John tycker Sanra är lite virrig (kan inte förstå vad han menar =) )

Nu har vi satt igång den mystiska tvättmaskinen, får se vad det blir när det är klart. Var tvungen att visa mamma och pappa genom datan (skype) på vad vi skulle trycka på. Vi har fått reda på att den läcker, det blir väl skurning senare.

För varje dag som går så ser jag att det är väldigt fint här i Stavanger. För att inte glömma Hundvåg (där vi bor) som är dem finare kvartererna. Finfolket åsså jag och Sanra. =)

Ha en trevlig helg go vänner!
Puss och kram /ICH

prata i sömnen

Det känns bra att det är torsdag för då är det fredag imorrn vet jag.. Denna vecka har gått ganska snabbt, vilket är ett mycket bra tecken, fortsätt så bara!
Men vet ni, det är bara jag som kan lyckas med något som detta... Jag har knytit korvarna så hårt så nu fungerar inte mitt pekfinger. Hur lyckas man med det??? Det är svullet och dunkar konstant och kan inte röra det normalt. Är det så nästa vecka så måste jag nog till sjukan. "ja hej läkaren, jag har knytit tarmar så hårt så nu kan jag inte röra det" 

Sanra har fått nån dille om att prata i sömnen på nätterna. Inatt satte hon sig upp så fint och sa "Du är ju dum i huvve du"... Jaaha, tack. Försökte fråga vem hon mena men jag fick inge svar.
Hon somna med ipod i öronen igår och inatt vaknade jag av att jag inte kunde röra mig. Då hade jag den jäkeln trasslad runt kroppen.
En annan natt,
Sanra: Vart ligger den där saken?
Jag: Vadå för sak?
Sanra: Näe men inget, du vet ju ingenting..

Kollar på den här filmen med simon says, den är kung, så jag ska fortsätta med det nu..

/ICH

stoneface

Ont i axlarna har jag... inte van att stå i korvposition! =)

Ikväll blev vi lite sena, det var mycket att göra. Det ska väl göras omkring 34 ton korv per dag.

Känner ni den suraste och tråkigaste männsikan på jorden så känner jag en som är ännu värre.. Jobbade med henne idag, vi kan väl kalla henne Olga. Hon blev skitsur för att jag skrattade när hon tappade 20 kg korvsmet på golvet. Jag mena alla skrattade men det var bara mig hon blev arg på.

Förresten, pratar jag nå om korv elle? Det kan inte hjälpas.. Vi bara sover, äter och jobbar för vi hinner inte med nå annat.

Vi kunde inte hålla oss från donken till kvällsfika. =)

/ICH

Det är alltid nåt...

.. när jag ska flyga. Jag blir alltid stoppad eller så glömmer jag det viktigaste, passet, och startar paniken. När jag går igenom säkerhetskontrollen så piper jag jämt. Den här gången också, men även så hade jag tydligen något mystiskt i mitt handbagage. Vakten bad mig komma åt sidan och säger såhär; "Har du ost med dig i handbagaget?" Mitt svar blir ärligt "Nej det har jag inte, men jag har kassler". Jag menar, skulle dem ha tagit osten ifall jag hade en sån med mig? Jag tog iaf min kassler och gick! (jag och Sanra har ju laddat upp med mat)

Igår tog vi fel buss till jobbet också... Vi sprang som vi trodde var en genväg, fast vi blev instängd vid Scanias lastkajer. Vi vek av i djupsnön och sprang upp på stora vägen, sen sprang vi till jobbet för att inte bli sen.

Idag har det gått bra att jobba, vi blev klara med alla ton korv rätt tidigt.. Och jag fick stå och jobba med två svenskar så man hade någon att prata med.

Nu blir det nog en dusch, har lite korv klet i ansiktet.

/ICH

internet

Då är man på plats med grejor och det bästa av allt, dator! Nu är man med i civilisationen igen..

Det jobbar alltså en salig blandning på fabriken där vi jobbar, allt från kurder och slovaker till thailändare. Ingen kan kommunicera med någon annan så det blir lite knasigt när man ska försöka få fram något. Sen tycker dem att det är väldigt roligt att prata strunt bakom ryggen på en bara för att man är ny och inte kan allting ännu. Men det tycker jag bara är roligt för har dem inge bättre för sig så får dem gärna skratta åt mig. Men det blir väl bättre...

Älskar våran lilla lägenhet, det är som en liten stuga.

Nu ska vi fika och sen sova.

/ICH

RSS 2.0